У штаб-квартирі НАТО у Брюсселі вшанували пам'ять жертв Голокосту

У штаб-квартирі НАТО у Брюсселі вшанували пам'ять жертв Голокосту

Укрінформ
У штаб-квартирі НАТО у Брюсселі відбулася церемонія вшанування пам’яті жертв Голокосту.

Як передає Укрінформ, така інформація оприлюднена на сайті НАТО.

На знак пошани до загиблих приспущені прапори усіх 30 країн-союзниць Альянсу.

«НАТО працює заради більш безпечного миру, в якому немає місця ненависті та антисемітизму, в якому люди різних національностей, походження і релігій можуть почуватися захищеними і гідними. НАТО було створено для підтримки таких цінностей. Наш обов’язок – захистити їх від тих, хто намагається підірвати наш спосіб життя… Ми маємо цей обов’язок перед мільйонами, які страждали та помирали у концентраційних таборах. Ми маємо цей обов’язок перед собою та перед майбутніми поколіннями. Ніколи знову», - наголосив заступник генерального секретаря НАТО Мірче Джоане (Mircea Geoană).

Читайте також: МЗС Німеччини виділяє жертвам Голокосту та їх нащадкам ще 700 тисяч євро

Як ідеться в повідомленні, церемонія відбулася за сприяння італійської та польської делегацій при НАТО. Були розгорнуті дві виставки, одна з яких представила сучасну тематичну арт-інсталяцію Dandelions, інша – це експозиція картин, які були виконані переважно колишніми в’язнями табору смерті Аушвіц.

Як повідомлялося, 27 січня в багатьох країнах світу відзначають Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту, вшановуючи більше шести мільйонів євреїв, які під час Другої світової війни були вбиті нацистами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-