Невдала ідея: у Європарламенті прокоментували майбутній візит Борреля до Москви

Невдала ідея: у Європарламенті прокоментували майбутній візит Борреля до Москви

Укрінформ
Рішення про візит Високого представника ЄС Жозепа Борреля до РФ, що має відбутися на початку лютого, є не найкращою ідеєю, яка прийнята у невдалий час.

Таку думку під час віртуальної зустрічі з новим генеральним секретарем Європейської служби зовнішніх дій Стефано Санніно на засіданні комітету Європарламенту із закордонних справ висловила євродепутат Анна Фотига, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Хочу розпочати з негативного послання щодо запланованого візиту Високого представника ЄС до Москви. Я думаю, що час та організація цього візиту є вкрай невдалими. Всі ми знаємо про замах на отруєння Навального, і про те, що це був не перший такий випадок. Також з огляду на арешт Навального це справді невдала ідея», - вважає Фотига.

Читайте також: Глава МЗС Польщі: Перед візитом до Москви Боррель мав би відвідати Київ

Ще один член комітету ЄП, Міхаель Галлер, поставив пану Стефано Санніно пряме запитання: чи ініціюватиме його служба автоматичне застосування Глобального режиму санкцій за порушення прав людини у разі очевидних та політично мотивованих судових рішень, зокрема у Білорусі, Росії або Гонконгу?

«Санкції самі по собі не є політикою, вони є інструментом та спрямовані на досягнення певної мети – домогтися змін у поведінці та у діях певних країн. Ми їх використовуємо, і робитимемо це й далі. Але їх застосування може не бути вирішенням проблем, які перед нами постають. Тому вчора була широка підтримка візиту Високого представника до Москви. Діалог завжди є важливим. Він навіть важливіший зі, скажемо так, важкими країнами», - зауважив керівник Європейської служби зовнішніх дій.

Читайте також: «Не було єдності»: Боррель пояснив, чому не визначились із санкціями щодо РФ

Як повідомляв Укрінформ, 25 січня за підсумками засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель оголосив про намір здійснити візит до Москви у відповідь на давнє запрошення глави МЗС РФ Сергія Лаврова.

За словами Борреля, він прагне скористатися цим візитом, щоб донести позицію ЄС стосовно останніх подій у Росії, зокрема, ситуації з арештом Навального та жорстокого придушення демонстрацій на його підтримку.

Крім того, Жозеп Боррель має намір з’ясувати позицію Москви напередодні засідання Європейської ради, яка у березні переглядатиме стратегію відносин між ЄС і Російською Федерацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-