НАТО непокоїть мілітаризація Калінінградської області Росії

НАТО непокоїть мілітаризація Калінінградської області Росії

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг занепокоєний діями Росії із нарощування військових спроможностей в Калінінградській області РФ, які впливають на ситуацію з безпеки в усьому регіоні Балтійського моря.

Як повідомляє Укрінформ, про це керівник НАТО заявив сьогодні під час зустрічі з міністром закордонних справ Литви Габріелем Ландсбергісом (Gabrielius Landsbergis). Повідомлення про цю зустріч оприлюднене на сайті Євроатлантичного Альянсу.

«Столтенберг і Ландсбергіс обговорили ситуацію з безпеки в регіоні Балтійського моря. Генеральний секретар НАТО висловив занепокоєння розбудовою військових спроможностей навколо Калінінграду, які продовжує Росія, а також нещодавнім арештом російського опозиційного політика Олексія Навального. Він підтвердив, що, попри COVID-19, політика НАТО у стримуванні і обороні в регіоні Балтійського моря буде залишатися надійною та ефективною», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Столтенберг підтримав пропозицію Байдена продовжити дію договору START

Як зазначається, під час зустрічі сторони обмінялися поглядами на перспективи розвитку НАТО до 2030 року та підготовку Альянсу до відповідей на майбутні виклики з метою надійного захисту громадян країн-союзниць.

Єнс Столтенберг подякував литовському урядовцю за розміщення на території країни бойової групи НАТО під командуванням Німеччини в рамках заходів передової присутності Альянсу у країнах Балтії. Він висловив високу оцінку активній політичній та військовій ролі, яку Литва відіграє в НАТО, включаючи зобов’язання щодо спрямування більше 2 відсотків від ВНП на потреби оборони.

Читайте також: Росія не має права вирішувати, кому вступати в НАТО - Столтенберг

Як вже повідомлялося, за рішенням Варшавського саміту НАТО 2016 року, у країнах Балтії та у Польщі були розгорнуті сили передової присутності для зміцнення східного флангу Альянсу, у відповідь на агресивні дії та войовничу риторику Російської Федерації. Ці сили складаються з чотирьох окремих батальйонів: в Естонії – під командуванням Великої Британії, у Латвії – під командуванням Канади, у Литві – під керівництвом Німеччини, та у Польщі – під командуванням США.

Сили НАТО на ротаційній основі також продовжують здійснювати активне повітряне та морське патрулювання в регіоні Балтійського моря.

Фото: НАТО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-