«Британський» штам коронавірусу може бути небезпечніше за звичайний — Джонсон

«Британський» штам коронавірусу може бути небезпечніше за звичайний — Джонсон

Укрінформ
Попередні дані досліджень вчених свідчать про те, що британський штам коронавірусу призводить до більшої кількості смертей, ніж звичайний, заявив голова уряду Британії Борис Джонсон.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Разом з тим видання зауважує, що поки остаточно не доведено, чи насправді "британський" штам вірусу становить більшу небезпеку, ніж "китайський ". Очікується, що вже наявні вакцини будуть дієвими як проти старого, так і проти нового штамів.

Дослідники після порівняння рівня смертності серед інфікованих звичайним коронавірусом та новим штамом попередньо дійшли висновку, що останній частіше призводить до смерті. Аналіз здійснювали науковці з дорадчої групи New and Emerging Respiratory Virus Threats Advisory Group (NERVTAG).

Читайте також: У Португалії п'ятий день поспіль - рекордна COVID-смертність

Раніше дослідження вже показали, що новий штам поширюється легше, чим інші види коронавірусу.

"На додаток до швидшого розповсюдження, тепер також виявляється, що є деякі докази того, що новий штам, який вперше був виявлений у Лондоні та на південному сході (Англії - ред.), може бути пов'язаний з вищим ступенем смертності", - зазначив Джонсон.

Раніше Укрінформ повідомляв, що мутований штам коронавірусу SARS-CoV-2, виявлений у Великій Британії у вересні 2020 року, зафіксований вже у 25 країнах Європи.

Читайте також: В Ізраїлі зробили рекордну кількість COVID-щеплень за добу

Він почав активно поширюватися наприкінці листопада — початку грудня. Через це багато країн почали закривати кордони з Великою Британією, а в самій країні посилили карантинні обмеження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-