Китай не впустив двох експертів ВООЗ через антитіла до COVID-19

Китай не впустив двох експертів ВООЗ через антитіла до COVID-19

Укрінформ
Китай не впустив до країни двох експертів Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), які їхали до Уханя для вивчення походження коронавірусу, тому що в них виявили антитіла до COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ВООЗ у Твітер.

«Усіх експертів знову протестували в Сінгапурі, і у них негативні результати ПЛР-тесту. Однак у двох членів делегації виявився позитивний результат на антитіла IgM. Тепер їх знову перевіряють на антитіла IgM та IgG» - повідомили в організації.

У ВООЗ зауважили, що експерти вже здавали негативний тест на коронавірус і антитіла у своїх країнах до прибуття в Сінгапур.

В організації додали, що після двотижневого карантину 13 експертів, які вже прибули до Китаю, розпочнуть роботу.

Як повідомляв Укрінформ, команда міжнародних експертів ВООЗ прибула до китайського Уханя, щоб розслідувати походження COVID-19.

Читайте також: У ВООЗ вважають, що другий рік пандемії може виявитися важчим

Експерти планували прибути до Китаю на початку січня, але поїздку відклали, бо Пекін до того часу не надав дозволу на їх в'їзд.

5 січня директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреісус висловив розчарування у зв'язку з тим, що влада Китаю зволікає з наданням дозволу на приїзд міжнародної групи експертів.

Уперше коронавірус був виявлений у центральній частині китайського міста Ухань наприкінці 2019 року.

Читайте також: У Китаї зафіксували першу за вісім місяців смерть від COVID-19

Станом на ранок 14 січня у світі виявлено 92 778 786 випадків COVID-19, зокрема 1 986 900 – летальних, одужали 66 294 162 особи.

Фото: Xinhua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-