У ВООЗ вважають, що другий рік пандемії може виявитися важчим

У ВООЗ вважають, що другий рік пандемії може виявитися важчим

Укрінформ
У Всесвітній організації охорони здоров’я (ВООЗ) вважають, що другий рік пандемії коронавірусу може виявитися важчим за перший.

Про це сказав директор програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій Майкл Райан, передає Укрінформ із посиланням на CTV News.

«Ми вступаємо в другий рік пандемії, він може бути важчим, враховуючи динаміку передачі вірусу і деякі проблеми, які ми спостерігаємо», - зазначив він.

Читайте також: Світ не зможе досягти колективної імунізації від COVID упродовж 2021 року — ВООЗ

За словами Райана, у Північній півкулі, особливо в Європі та Північній Америці, фахівці спостерігали «ідеальний сезонний шторм - холод, люди заходять усередину приміщень, соціальне змішання, що посилилося, та поєднання факторів, які спричинили збільшення передачі (вірусу – ред.) у багатьох країнах».

Технічний керівник програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій Марія Ван Керхове попередила, що після свят у деяких країнах ситуація з COVID-19 значно погіршиться, перш ніж стане кращою.

Читайте також: ВООЗ терміново скликає комітет із надзвичайних ситуацій через мутацію коронавірусу

Вона закликала до збереження фізичної дистанції між людьми.

У середу ВООЗ повідомила, що тижнева захворюваність COVID-19 показала рекордний приріст з початку пандемії — плюс 5 млн. У першу чергу показники зросли в Північній і Південній Америці. Зафіксовані там випадки зараження складають 51% від усіх нових захворювань і 45% смертей від загального числа за тиждень.

Читайте також: Експерти ВООЗ прибули у Китай

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 14 січня зафіксовано понад 92,7 млн випадків зараження коронавірусом, одужали вже понад 66,2 млн осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-