ВООЗ схвалила COVID-вакцину від Pfizer-BioNTech

ВООЗ схвалила COVID-вакцину від Pfizer-BioNTech

Укрінформ
Всесвітня організація охорони здоров’я надала так зване «надзвичайне схвалення на застосування» вакцині проти нового коронавірусного захворювання COVID-19 розробки компаній Pfizer і BioNTech.

Про це передає Укрінформ із посиланням на Радіо Свобода.

Як зазначає видання, цей крок «відкриває країнам двері до прискорення їхніх власних процедур схвалення для імпорту і застосування цієї вакцини».

Читайте також: Єврокомісія закупить ще 100 мільйонів доз вакцини Pfizer-BioNTech

"Також це схвалення – перше з боку ВООЗ упродовж нинішньої пандемії – дає можливість отримати цю вакцину для її розподілу Дитячому фондові ООН (ЮНІСЕФ) і Панамериканській організації охорони здоров’я", - наголошується у повідомленні.

Читайте також: У Фінляндії заявляють, що з ампули Pfizer можна зробити не п'ять, а шість доз вакцини

На цей час низка країн уже схвалила кілька вакцин. Переважно йдеться про аналогічні «надзвичайні дозволи на застосування», що не є повноцінними схваленнями, але дають можливість почати щеплення негайно.

Нагадаємо: рік тому, 31 грудня 2019 року ВООЗ отримала перше повідомлення про захворювання, схоже на пневмонію, виявлене в місті Ухані в Китаї. Невдовзі з’ясували, що його викликає новий коронавірус, відомий нині як SARS-CoV-2.

Читайте також: Україні повернуть гроші за вакцину Sinovac, якщо вона не пройде клінічних випробувань - Ляшко

Наразі кількість офіційно зареєстрованих у світі випадків захворювання перевищило 83 мільйони, а число померлих від нього перевищило 1 мільйон 800 тисяч людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-