Канада перевірила на коронавірус третину своїх жителів

Канада перевірила на коронавірус третину своїх жителів

Укрінформ
У Канаді медичну перевірку на інфікування COVID-19 пройшло 12 948 837 осіб, що становить понад 34% від загального населення країни.

Про це свідчать дані, оприлюднені урядом Канади.

За підрахунками Статистичного бюро Канади, населення країни у четвертому кварталі 2020 року становить 38 008 005 осіб.

З усіх проведених тестів лише 495 346 виявилися позитивними. З них понад 172 тисяч — у провінції Квебек. Станом на вечір п’ятниці недуга забрала 14 040 життів й у країні залишалося 75 695 активних випадків COVID-19. Загалом від початку пандемії понад 405 тис. інфікованих вже видужали.

Читайте також: Канада очікує на отримання ще однієї вакцини від COVID-19, окрім Pfizer

Водночас протягом останніх тижнів швидкість поширення хвороби у Канаді продовжує зростати й у деяких регіонах влада була вимушена відновити частину скасованих раніше карантинних обмежень. У найбільшій провінції Квебек після Різдва знову буде оголошено майже повний локдаун. 

Хоча закладам охорони здоров’я Канади переважно вдається опановувати збільшення кількості хворих, адміністрація багатьох з них готується до подальшого зростання госпіталізації та намагається максимально звільнити ліжка, відмовляючись від не обов’язкових операцій. 

Читайте також: Усі жителі Канади зможуть отримати щеплення від COVID-19 до жовтня 2021 року

Зазначимо, що в сусідніх із Канадою США, які залишаються епіцентром світової пандемії COVID-19, вже виявили майже 18 мільйонів хворих й зареєстрували понад 321 тис. смертей від нового коронавірусу. Аби вберегти себе від завезення хвороби з-за кордону, Канада ще в березні закрила свої кордони для більшості подорожувальників. Нещодавно заборону на перетин іноземцями кордону було продовжено до кінця січня наступного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-