Нова COVID-хвиля може «накрити» Європу в січні - ВООЗ

Нова COVID-хвиля може «накрити» Європу в січні - ВООЗ

Укрінформ
Всесвітня організація охорони здоров’я заявила про існування великого ризику нової хвилі коронавірусу в Європі впродовж перших тижнів нового року.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у рекомендаціях організації щодо зменшення ризику поширення COVID-19.

«Незважаючи на певний хиткий прогрес, передача COVID-19 в європейському регіоні залишається широко розповсюдженою та інтенсивною. Існує високий ризик подальшого поширення (COVID-19 – ред.) у перші тижні та місяці 2021 року, і нам потрібно буде працювати разом, якщо ми хочемо запобігти цьому», - заявили у ВООЗ.

Читайте також: У МОЗ остерігаються спалаху COVID-19 після новорічних свят

В організації зазначили, що в Європі спостерігається велика кількість зустрічей між родичами, у релігійних групах та між друзями.

«Це призводить до значного збільшення ризику поширення коронавірусу під час майбутнього сезону свят», - додали у ВООЗ.

Читайте також: Меркель попередила про загрозу «третьої хвилі» пандемії COVID-19 у Німеччині

Всесвітня організація охорони здоров’я також закликала людей не недооцінювати важливість власних рішень та вжити заходів безпеки перед святами.

Раніше Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) заявила про рекордне зростання числа випадків коронавірусного захворювання за тиждень: з 7 по 13 грудня кількість нових випадків COVID-19 у світі сягнула понад 4,3 млн.

За даними Worldometer, у світі зареєстрували 73 936 447 випадків коронавірусу, зокрема 1 644 742 летальні, одужали 51 947 933 людини. 

Фото: JUANJO MARTIN / EFE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-