Канада виділить майже $390 мільйонів на допомогу країнам у боротьбі з COVID-19

Канада виділить майже $390 мільйонів на допомогу країнам у боротьбі з COVID-19

Укрінформ
Канада виділить країнам, що розвиваються, 230 млн канадських доларів (близько 184 млн дол США) на підтримку зусиль із протидії COVID-19. 

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявили у міністерстві міжнародного розвитку Канади.

“Міністр міжнародного розвитку оголосила про виділення 230 млн канадських доларів на закупівлю ліків проти COVID-19 для країн, що розвиваються”, - оголосили у міністерстві. 

Читайте також: У світі зареєстрували 72,6 мільйона випадків COVID-19

Зазначається, що ці кошти “дозволять UNICEF закупити до 3 млн курсів новітніх засобів лікування антитілами, щойно будуть завершені їх клінічні випробування та регуляторні процедури”.

“Кошти допоможуть зменшити кількість смертей та випадків важкого перебігу COVID-19, а також полегшать пандемічне навантаження на вже є так перевантажені системи охорони здоров’я”, - розповіли у відомстві. 

Окрім цього Канада вкладе 255 млн канадських доларів (близько 204 млн дол США) в розповсюдження вакцин від COVID-19 у країнах Латинської Америки та Карибського басейну.

“Канадська підтримка також може включати допомогу у навчанні медиків тому, як застосовувати вакцину та ліки проти COVID-19, планувати й проводити масові кампанії з вакцинування, а також закуповувати матеріали, необхідні для розгортання вакцинування та лікування від COVID-19, таких як шприці чи особисте захисне спорядження”, -  уточнили у міністерстві. 

Читайте також: Кордон між Канадою та США залишатиметься закритим ще місяць

У відомстві підсумували, що загальна сума нових виділених Канадою коштів сягне 485 млн дол й “посилить роботу ключових партнерів ACT-Accelerator”.

“Кошти дозволять продовжити розпочату раніше роботу Канади з розширення глобального рівного доступу до контрзаходів COVID-19, допомігши посилити систему охорони здоров’я у країнах, що розвиваються, для ефективного розгортання й використання вакцин й ліків”, - додали у міністерстві.

Читайте також: У Канаді від COVID-19 померли вже понад 13 тисяч осіб

Нагадаємо: від початку пандемії Канада пообіцяла виділити 865 млн канадських дол (близько 700 млн дол США) платформі ACT-Accelerator, до якої входять міжнародні організації та держави, які наглядають за рівним розвитком, виробництвом та справедливим розповсюдженням вакцин, ліків та діагностування COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-