Турецько-російський спостережний центр розмістять в карабаському Агдамі — ЗМІ

Турецько-російський спостережний центр розмістять в карабаському Агдамі — ЗМІ

Укрінформ
Турецько-російський спільний центр буде створений в Нагірному Карабасі в місті Агдам, який азербайджанські військові зайняли 20 листопада.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на турецьке видання Hürriyet.

«Об'єднаний центр буде створений в Агдамі. Азербайджанська армія зайняла Агдам 20 листопада, після 27-річної перерви, після припинення вогню та виходу з нього вірменських підрозділів» - повідомляє видання.

Очікується, що після створення центру, туди буде направлено від 30 до 50 офіцерів зв'язку з Туреччини. Також у регіоні працюватиме турецький спецпідрозділ з розмінування.

Читайте також: Карабах: Азербайджан і Вірменія обмінялися звинуваченнями у порушенні «тиші»

Як передавав Укрінформ, Азербайджан і Вірменія 12 грудня звинуватили один одного в порушенні режиму припинення вогню. У ніч на 10 листопада прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив про підписання спільної з президентами РФ і Азербайджану заяви про припинення бойових дій у Нагірному Карабасі.

Згідно з цим документом, сторони зупиняються на зайнятих ними позиціях, а вздовж лінії зіткнення в Нагірному Карабасі та вздовж коридору, що з'єднує Нагірний Карабах з Республікою Вірменія, розгортається миротворчий контингент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-