Баку і Єреван домовилися не стріляти по мирному населенню

Баку і Єреван домовилися не стріляти по мирному населенню

Укрінформ
Глави МЗС Вірменії та Азербайджану на зустрічі в Женеві домовилися про подальші кроки для врегулювання конфлікту в Нагірному Карабаху.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

Переговори міністра закордонних справ Вірменії Зограба Мнацаканяна і його азербайджанського колеги Джейхуна Байрамова в Женеві тривали понад 6 годин. Крім того, вони провели окремі зустрічі зі співголовами Мінської групи ОБСЄ, які знову закликали сторони конфлікту виконати раніше досягнуті ними угоди.

Як зазначається, Єреван і Баку погодилися, зокрема, відмовитися від навмисних ударів по мирних жителях і об'єктах цивільної інфраструктури відповідно до міжнародного гуманітарного права.

Читайте також: Азербайджанське місто Барда обстрілювали російськими касетними бомбами - ЗМІ

Крім того, протягом тижня сторони мають передати представникам ОБСЄ і Міжнародного комітету Червоного Хреста список утримуваних осіб з метою подальшого обміну.

Як повідомляв Укрінформ, Вірменія й Азербайджан почали військові дії в Нагірному Карабаху вранці 27 вересня, взаємно звинувативши одне одного в обстрілі прикордонних територій і в провокуванні насильства. Обидві країни оголосили воєнний стан і мобілізацію. Бойові дії спровокували військові втрати з обох сторін і численні жертви серед мирного населення.

Читайте також: Баку та Єреван звинуватили одне одного в обстрілах

Протягом жовтня за посередництва співголів Мінської групи ОБСЄ (Росія, Франція і США) Вірменія й Азербайджан тричі оголошували про припинення вогню і про гуманітарне перемир'я, але жодне з них не протрималося довше одного дня. Щоразу сторони звинувачували одна одну в порушенні домовленостей і продовжували військові дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-