Баку та Єреван звинуватили одне одного в обстрілах

Баку та Єреван звинуватили одне одного в обстрілах

Укрінформ
Азербайджан і Вірменія звинуватили одне одного у порушенні режиму припинення вогню у Нагірному Карабаху, досягнутого за посередництва США

Про це повідомляє Укрінформ.

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян у Твіттері написав: «Хочу заявити, що зусилля міжнародної спільноти, цього разу за посередництва США, з установлення режиму перемир'я зазнали невдачі. І, як наслідок, сьогодні в результаті тривалих обстрілів з боку збройних сил Азербайджану загинули та дістали поранення мирні жителі».

Читайте також: Столтенберг готовий зустрічатися з лідерами Вірменії та Азербайджану

Водночас у Міністерстві оборони Азербайджану звинуватили Вірменію в артилерійському обстрілі позицій армії, розташованих на всій протяжності фронту, а також на державному кордоні.

Як повідомляв Укрінформ, упродовж вихідних у Вашингтоні відбулися переговори міністрів закордонних справ Вірменії й Азербайджану за посередництва Державного департаменту США. Сторони домовились про гуманітарне припинення вогню в зоні конфлікту з 8 години 26 жовтня.

У перший же день припинення вогню Баку і Єреван звинуватили одне одного в порушенні нового перемир'я.

Читайте також: Туреччина заявляє, що відправить війська до Азербайджану, якщо Баку попросить

Вірменія і Азербайджан вранці 27 вересня розпочали бойові дії в Нагірному Карабаху, взаємно звинувативши одне одного в обстрілі прикордонних територій і в провокуванні насильства. Обидві країни оголосили воєнний стан і мобілізацію.

Бойові дії спричинили військові втрати з обох сторін і численні жертви серед мирного населення.

Конфлікт між Азербайджаном та Вірменією через Нагірний Карабах спалахнув 1988 року. У 1994-му - після шести років війни - був підписаний Бішкекський протокол, згідно з яким Азербайджан і Вірменія домовилися про припинення вогню. Нагірний Карабах проголосив себе незалежною "республікою", проте Азербайджан не визнав цього, заявивши, що територію окупувала Вірменія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-