Військовий аташе Азербайджану озвучив втрати серед цивільних у Нагірному Карабасі

Військовий аташе Азербайджану озвучив втрати серед цивільних у Нагірному Карабасі

Укрінформ
Унаслідок воєнних дій у Нагірному Карабасі загинули 24 людини, ще 121 поранена, зруйновано понад 2 тис. об'єктів.

Про це заявив на брифінгу в Києві військовий аташе посольства Республіки Азербайджан в Україні Ільгар Агаєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На жаль, ми маємо втрати серед цивільного населення... Генеральною прокуратурою Азербайджану порушено кілька кримінальних справ за фактами загибелі і поранення цивільного населення, за фактами руйнування інфраструктури та за фактами руйнування будинків населення. На сьогоднішній день ми маємо загиблих 24, поранених 121 особу - загальна кількість 145. Понад 2 тис. об'єктів були зруйновані вщент", - сказав Агаєв.

Читайте також: РФ закликає до миру в Нагірному Карабасі, але постачає Вірменії зброю - посол Азербайджану

Він стверджує, що азербайджанська сторона має інформацію, що збройні сили Вірменії розміщують бойові позиції артилерійських і ракетних систем у безпосередній близькості від населених пунктів Нагірного Карабаху.

Водночас Агаєв наголосив, що азербайджанські збройні сили проводять бойові операції з дотриманням вимог Женевських конвенцій.

Він також спростував заяви вірменської сторони, що Азербайджан стріляє по цивільних.

Агаєв при цьому зазначив, що Азербайджан не закриває гуманітарний коридор, який зв'язує Нагірний Карабах з Вірменією.

Як повідомлялося, Вірменія та Азербайджан вранці27 вересня відновили бойові дії в Нагірному Карабасі, взаємно звинувативши одне одного в обстрілі прикордонних територій і в провокуванні насильства. Обидві країни оголосили воєнний стан і мобілізацію. Бойові дії вже призвели до військових втрат з обох сторін і численних жертв серед мирного населення.

Читайте також: Азербайджан вдячний Україні за підтримку територіальної цілісності - посол

Україна закликала сторони конфлікту в Нагірному Карабасі не розпалювати додаткові емоції і врегулювати конфлікт з дотриманням принципу територіальної цілісності держав.

Конфлікт між Азербайджаном і Вірменією через Нагірний Карабах розпочався в 1988 році. У 1994 році - після шести років війни - був підписаний Бішкекський протокол, згідно з яким Азербайджан і Вірменія домовилися про припинення вогню. Нагірний Карабах проголосив себе незалежною "республікою", але Азербайджан не визнав цього, заявивши, що територію окупувала Вірменія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-