Мадрид просить армію про допомогу в забезпеченні карантинних обмежень

Мадрид просить армію про допомогу в забезпеченні карантинних обмежень

Укрінформ
Керівниця автономної громади Мадрида Ізабель Діас Аюсо звернулася в понеділок за допомогою до армії для боротьби зі спалахом коронавірусу в іспанській столиці та її околицях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє El Mundo.

Раніше, як зазначається, місцева влада вирішила частково заблокувати деякі бідні райони, що викликало протести у вихідні дні.

Діас Аюсо представила прем’єру Іспанії Педро Санчесу сценарій, за яким військові стежать за тим, щоб обмеження в Мадриді дотримувалися, а медичні працівники Збройних сил проводили тести на антитіла майже мільйону мадридців.

Читайте також: У 37 районах та передмістях Мадрида ввели суворий карантин

Повідомляється, що голова уряду Іспанії та президент автономної громади досягли згоди щодо координації дій між адміністраціями.

Як відомо, протягом останніх кількох тижнів влада іспанської столиці зіткнулася з двома серйозними проблемами — труднощі з примусом до дотримання карантину для заражених і їхніх контактних осіб і неможливість посилення первинної медичної допомоги через брак лікарів і медсестер.

Прохання Діас Аюсо до Санчеса спрямоване на те, щоб спробувати усунути ці два недоліки. Це не перший випадок під час пандемії, коли влада звертається за допомогою до військових.

Джерела в іспанському уряді підтверджують свою готовність до того, щоб армія простягнула руку допомоги в окремих районах столиці, найбільш постраждалих від коронавірусу. Зокрема, вони запевняють, що Санчес запропонує Діас Аюсо всі необхідні їй засоби для здійснення обмежувальних заходів, які набрали чинності у понеділок.

Читайте також: В Іспанії новий рекорд захворюваності - понад 14 тисяч випадків за добу

Нагадаємо: раніше мадридська влада вже анонсувала суттєве посилення карантинних заходів у зв’язку з погіршенням епідеміологічної ситуації – мова йде про закриття парків та заборону зібрань понад 6 осіб для всього регіону, а також обмеження в'їзду та виїзду із 37 районів, де фіксують найбільше заражень.

Усього з початку пандемії в Іспанії зафіксовано 659 тисяч випадків коронавірусу. У реанімаціях Мадриду зайняті вже 64% ліжкомісць, обладнаних для хворих на COVID-19. На столичний регіон припадає майже третина усіх випадків зараження в Іспанії.

Фото: EFE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-