Польща закликає Росію відмовитися від планів збройної інтервенції в Білорусі

Польща закликає Росію відмовитися від планів збройної інтервенції в Білорусі

Укрінформ
Варшава закликає Москву негайно відмовитися від планів збройного втручання в ситуацію у Білорусі під приводом нібито її нормалізації. 

Як передає Укрінформ, про це йдеться в дописі у Твіттері прем’єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького.

“Уряд Польщі закликає Росію негайно відмовитися від планів збройної інтервенції в Білорусі під фальшивим претекстом “відновлення контролю” – ворожого акту, що порушує міжнародне право і права людей в Білорусі, які повинні мати свободу вирішувати свою долю”, - написав Моравецький.

Як інформувалося, президент РФ Володимир Путін заявив в інтерв'ю телеканалу "Росія-1, що Росія на прохання білоруського президента Олександра Лукашенка створила резерв правоохоронців для Білорусі, але він поки що не буде використаний.

Читайте також: Посла Білорусі у Варшаві "викликали на килим" через антипольські заяви Лукашенка

Посол Білорусі в Польщі в четвер викликаний до МЗС РП у зв’язку з регулярними антипольськими заявами Лукашенка. Президент РБ неодноразово заявляв, що Польща претендує на частину території Білорусі. У відповідь до МЗС Білорусі викликали тимчасово повіреного у справах Польщі в РБ.

Як повідомляв Укрінформ, 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. ЦВК 14 серпня оголосила остаточні результати, згідно з якими чинний глава держави Олександр Лукашенко, який обіймає посаду з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%.

Читайте також: Білорусь не впускає гумконвой з Польщі

Одразу після виборів у країні розпочалися протести громадян, не згодних з офіційними їх результатами. Силовики жорстко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати і водомети.

Читайте також: У Мінську та регіонах вчора затримали 30 протестувальників

З початку протестів було затримано більше 6,7 тис. осіб. До лікарні потрапили щонайменше 250 людей, повідомлялося про кількох загиблих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-