Посла Білорусі у Варшаві

Посла Білорусі у Варшаві "викликали на килим" через антипольські заяви Лукашенка

Укрінформ
Посол Білорусі в Польщі викликаний до МЗС РП у зв’язку з регулярними антипольськими заявами Олександра Лукашенка.

Як повідомляє Укрінформу, про це у Твіттері написав заступник глави МЗС Польщі Марцін Пшидач.

"У зв’язку з безпідставними звинуваченнями білоруської влади на адресу Польщі, що повторюються, сьогодні на 15:00 (16:00 за київським часом – ред.) до МЗС Польщі викликано посла республіки Білорусь",- написав Пшидач.

Як відомо, у четвер Лукашенко заявив, що проти Білорусі ведеться дипломатична війна на найвищому рівні. За його словами, в Польщі з’явилися заяви про те, що у випадку розпаду Білорусі до РП треба приєднати Гродненську область. Раніше він також неодноразово заявляв, що протести у Білорусі керуються з-за кордону, зокрема з Польщі та Литви.

Читайте також: Тихановська каже, що знайде потрібні слова для розмови з Путіним

Протести в Білорусі тривають з 9 серпня, коли у країні відбулися президентські вибори. За офіційними результатами з 80,1% переміг Лукашенко, однак у країні зафіксовано масові порушення у день виборів, зокрема переписування виборчих протоколів на користь Лукашенка. Опозиція твердить, що за паралельним підрахунком голосів перемогу здобула опозиційна кандидатка Світлана Тихановська.

Після виборів у країні розпочалися протести громадян, які не згодні з офіційними їх результатами. Силовики жорстко розганяли їх, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати і водомети.

З початку протестів було затримано більш як 6,7 тис. осіб. До лікарні потрапили щонайменше 250 людей, повідомлялося про кількох загиблих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-