Від розв’язання проблеми Білорусі залежить майбутнє Центральної Європи - Прем'єр Польщі

Від розв’язання проблеми Білорусі залежить майбутнє Центральної Європи - Прем'єр Польщі

Укрінформ
Ситуація в Білорусі є “гордієвим вузлом”, від розв’язання якого залежить майбутнє Центральної Європи.

На цьому під час відкриття форуму “Бачення розвитку” у Гдині (північ Польщі) заявив у понеділок голова Ради міністрів Польщі Матеуш Моравецький.

“Зараз це – запальний пункт. Від того, як ми розв’яжемо цей “гордіїв вузол”, залежить майбутнє Центральної Європи”, - заявив глава польського уряду.

Він зазначив, що успіх Центральної Європи залежить від солідарності навколо питання Білорусі країн регіону.

“Так, як сьогодні цю солідарність ми будуємо навколо Білорусі разом з Литвою та іншими балтійськими країнами та Вишеградською групою, так і в подальшій перспективі, я сподіваюся, разом з Білоруссю та Україною ми формуватимемо майбутнє Центральної Європи”, - наголосив Моравецький.

Він зазначив, що запросив лідерів польської опозиції спільно обговорити ситуацію в Білорусі і виробити спільну позицію з цього приводу.

Читайте також: Співробітників МЗС Білорусі, які виходили на пікет, звільнили - ЗМІ

У Білорусі два тижні тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня. За офіційними даними, Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%.

Силовики жорстоко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати і водомети. З початку протестів було затримано більше 6,7 тисячі осіб. До лікарні потрапили щонайменше 250 осіб. Білоруські правозахисники повідомили про принаймні п'ятьох загиблих під час протестів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-