Канада перевірила на COVID-19 вже 13% населення

Канада перевірила на COVID-19 вже 13% населення

Укрінформ
У Канаді медичну перевірку на інфікування COVID-19 пройшли 4 974 214 осіб, що становить понад 13% від загального населення країни.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані, оприлюднені урядом Канади.

За даними Статистичного бюро Канади, населення країни у другому кварталі 2020 року становило 37 971 020 осіб.

З усіх проведених тестів лише 123 873 виявилися позитивними. З них більше як 61 тисяча — у провінції Квебек. Станом на вечір четверга недуга забрала 9054 життя.

Читайте також: Канада вже витратила $28 мільйонів на примусовий карантин

Хоча щодня в країні виявляють нові випадки інфікування, швидкість поширення хвороби у Канаді суттєво зменшилася й від початку пандемії понад 110 тис. інфікованих вже видужало. Нині у країні залишається усього 4 531 активний випадок COVID-19. Досі повноцінну економічну діяльність не відновлено, однак більшість карантинних обмежень уже скасували.

Наразі в закладах охорони здоров’я Канади вже немає напливу хворих, як і в будинках для літніх людей, на які припадає абсолютна більшість канадських смертельних випадків від COVID-19.

Читайте також: Канада виділяє корінним народам на боротьбу з COVID-19 понад $230 мільйонів

Водночас в сусідніх із Канадою США, які залишаються епіцентром світової пандемії COVID-19, вже виявили 5,7 мільйона хворих й зареєстрували понад 177 тисяч смертей від нового коронавірусу. Аби вберегти себе від завезення хвороби з-за кордону, Канада ще в березні закрила свої кордони для більшості подорожувальників. Нещодавно заборону на перетин іноземцями кордону було продовжено до кінця вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-