На МКС стався витік повітря, космонавти ізолювалися в окремому модулі

На МКС стався витік повітря, космонавти ізолювалися в окремому модулі

Укрінформ
Екіпаж Міжнародної космічної станції (МКС) в повному складі перейде в модуль "Зірка" на три дні.

Про це передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Роскосмосу.

"У п'ятницю члени екіпажу станції перейдуть в модуль "Зірка" для того, щоб організувати контроль тиску в модулях американського сегмента", - зазначили в держкорпорації.

Читайте також: NASA показало "лавину" на Марсі

Як уточнили в Роскосмосі, дана процедура відображена в бортовій документації і є спільним рішенням груп управління американського і російського сегмента Міжнародної космічної станції. Під час перебування протягом трьох днів на російському сегменті екіпажем заплановано проведення штатних робіт.

Джерело в Роскосмосі також повідомило ТАСС, що російсько-американський екіпаж МКС веде роботу з локалізації місця витоку повітря зі станції.

"На МКС виявлено мікровитік атмосфери станції. Ведуться роботи з її локалізації. Фахівці планують послідовно перекривати модулі станції, щоб визначити, де конкретно падає тиск", - розповів співрозмовник агентства.

Читайте також: NASA і SpaceX знову планують відправити на МКС астронавтів

Він уточнив, що витік повітря був зафіксований приладами російського сегмента станції зі зміни частки вмісту в атмосфері станції азоту, кисню і вуглекислого газу. Однією з можливих причин незначного витоку фахівці вважають потрапляння метеорита або фрагмента космічного сміття.

"Фахівці попередньо вважають, що однією з можливих причин виявленого на МКС витоку повітря може бути пробиття корпусу станції мікрометеоритом або мікрофрагментом космічного сміття", - розповів співрозмовник агентства.

Читайте також: МКС ухилилась від космічного сміття, позапланово скоректувавши орбіту

Нагадаємо: останній раз витік повітря на МКС астронавти виявили 30 Серпня 2018 року. Тоді на станції впав тиск. Пізніше було встановлено, що це сталося через витік в пристикованому до станції "Союзі МС-09": повітря йшло через отвір в шпангоуті побутового відсіку корабля, його заклеїли герметиком. Через кілька днів фахівці на землі прийшли до висновку, що корпус корабля був просвердлений зсередини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-