У країнах Балтії зафіксували різкий приріст нових випадків COVID-19

У країнах Балтії зафіксували різкий приріст нових випадків COVID-19

Укрінформ
У Литві, Латвії та Естонії з початку тижня фіксується різкий добовий приріст інфікування коронавірусом.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на профільні відомства та ЗМІ балтійських країн.

Зокрема, в Литві 3 серпня виявлено 10 нових випадків коронавірусу, а 6-го - вже 24. Причому в останньому випадку два підтверджені факти зараження є "привізними" - з України та Філіппін. Загальна кількість інфікованих у Литві 2171 становить, 1656 осіб уже одужали. Від коронавірусу помер 81 хворий.

Якщо в Естонії 3 серпня було зареєстровано 1 новий випадок інфікування, то 5-го - вже 22. Як наголошують медики, чимало нових випадків пов'язані з діяльністю розважальних закладів. Окрім того, 11 випадків пов'язано зі спалахом захворювання на танкері Yara Nauma, але з місцевим населенням контактували лише двоє моряків. Обидва госпіталізовані, один з них, росіянин, перебуває в реанімації, він підключений до апарату штучної вентиляції легенів.

Загалом в Естонії зареєстровано 2113 інфікованих, з них одужали 1948, померли 63 особи.

Читайте також: Українці та їх роботодавці, які порушили самоізоляцію, будуть покарані — МВС Естонії

У Латвії 3 і 4 серпня фіксувалося по 3 нові випадки, а 6-го - 18. Таких показників щоденного приросту  не було з травня. Причому дев'ять випадків інфікування, виявленого до четверга, пов'язані з осередком в Мур'янській спортивної гімназії. Наприкінці минулого тижня її велосипедисти брали участь у змаганнях в Естонії.

Від початку епідемії в Латвії виявлено 1275 випадків інфікування, померли 32 особи, одужали 1070.

За останніми даними Worldometer, у світі зареєстровано 19 млн 211 тис. 939 випадків зараження коронавірусом, зокрема 716 тис. 29 летальних, одужали 12 млн 335 тис. 393 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-