Москва намагалася вплинути на референдум щодо незалежності Шотландії 2014 року

Москва намагалася вплинути на референдум щодо незалежності Шотландії 2014 року

Укрінформ
Звіт, підготований розвідкою для парламенту Британії, підтверджує, що Російська Федерація намагалася вплинути на результат голосування під час референдуму щодо незалежності Шотландії 2014 року.

Про це повідомляє CityA.M.

"Майбутній звіт про вплив Росії на британську політику ймовірно містить висновок, що Кремль намагався вплинути на результат референдуму про незалежність Шотландії", - йдеться у повідомленні.

У звіті говориться, що референдум про незалежність Шотландії 2014 року являв собою "перше втручання пострадянської доби у демократичні вибори на Заході".

Читайте також: Демократи США звернулися до ФБР через загрозу втручання у вибори

Втручання Кремля у вибори могло відбуватись з використанням новинних агенцій, як RT та Sputnik.Також використовуались автоматизовані облікові записи у мережах Twitter та Facebook, з метою розповсюдження неправдивих новин.

У доповіді парламенту також буде висвітлено інформацію щодо звинувачень у кібератаках з боку РФ проти Британії та отруєння колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля та його дочки у Солсбері 2018 року.

Читайте також: Британія наступного тижня опублікує доповідь щодо втручання РФ у Brexit

Як повідомляв Укрінформ, 5 березня 2018 року колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію знайшли непритомними в британському Солсбері і госпіталізували з отруєнням невідомою речовиною, яку згодом ідентифікували як нервово-паралітичний реагент "Новічок" російського походження.

Пізніше, 30 червня, відбулося отруєння "Новічком" двох людей у сусідньому місті Еймсбері. Мати трьох дітей Дон Стерджесс померла, її партнер - 45-річний Чарлі Роулі вижив.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-