МЗС Британії заявляє, що Москва пробувала викрасти дані про вакцину від коронавірусу

МЗС Британії заявляє, що Москва пробувала викрасти дані про вакцину від коронавірусу

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Великої Британії впевнене в тому, що російські спецслужби намагаються викрасти дані досліджень та розробок з пошуку ліків від коронавірусної хвороби COVID-19.

Про це заявив міністр закордонних справ Британії Домінік Рааб, повідомляє Sky News.

"Міністр закордонних справ заявив, що він "абсолютно впевнений", що російські шпигуни намагаються викрасти дані досліджень щодо вакцини проти коронавірусу у Великій Британії, називаючи ці дії "кричущими та ганебними", - йдеться у повідомленні.

У британському міністерстві впевнені, що РФ здійснювала кібератаки на британські лабораторії.

Рааб заявив, що кібер-шпигуни, які намагаються вкрасти інформацію про вакцину проти коронавірусу, були організовані на найвищому рівні Кремлем. Москва традиційно заперечує всі звинувачення.

Читайте також: ВООЗ допоможе Україні з підготовкою медсистеми до більших навантажень

Втім, Рааб заявив, що Москву притягнуть до відповідальності за такі дії.

«У той час, коли світ об'єднується, щоб спробувати розв’язати проблему пандемії COVID-19 та, особливо, намагатися знайти глобальне рішення для появи вакцини, це обурливо та гідне осуду, що російський уряд бере участь у цій діяльності», — заявив урядовець.

Згідно з даними сервісу Worldometers,загальна кількість інфікованих COVID-19 у світі станом на середину дня 19 липня становила 14 454 023 особи. Кількість смертельних випадків - 605 619. Одужав 8 637 761 пацієнт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-