Глава німецького МВС назвав найбільші загрози для безпеки країни

Глава німецького МВС назвав найбільші загрози для безпеки країни

Укрінформ
Правий екстремізм, расизм та антисемітизм становлять найбільшу загрозу безпеці в Німеччині, а кількість злочинів, скоєних екстремістами всіх видів, суттєво зросла минулого року.

Про це заявив міністр внутрішніх справ ФРН Горст Зеегофер 9 липня на брифінгу в Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Прояви правого екстремізму, расизму та антисемітизму в нашій країні продовжують зростати… Вони є найбільшою загрозою для безпеки в Німеччині", - сказав Зеегофер.

Читайте також: Меркель у Брюсселі нагадала євродепутатам про загрози фейків та популізму

За його словами, зростає також готовність екстремістів до насильства. Федеральне відомство з питань захисту конституції (контррозвідка) заявляє, що понад 22 300 правопорушень і злочинів були скоєні правими екстремістами торік, що майже на 10 відсотків більше, ніж у попередньому. У полі зору правоохоронних органів перебуває 32 080 осіб, яких вважають правими екстремістами, з них 13 тисяч вважають схильними до насильства.

Крім того, було зафіксовано понад 6400 правопорушень з боку лівих екстремістів, що на 40 відсотків більше у порівнянні з 2018 роком.

"Лівий екстремізм також все більше турбує органи безпеки", - сказав Зеехофер.

Читайте також: Україна очікує від Німеччини до кінця року €25,5 мільйона на житло для переселенців

Попри те, що останні три роки в Німеччині не було скоєно терактів, влада закликає не втрачати пильності, адже «терористична загроза залишається дуже високою». Наразі німецьким органам безпеки відомі близько 650 злочинців-ісламістів.

На брифінгу також йшлося про підвищений ризик від діяльності іноземних країн, зокрема, шляхом шпіонажу, кібернападів та дезінформації тощо.

«Особливо в кризові періоди посилюються кібератаки та дезінформаційні кампанії з метою дестабілізації вільного суспільства», - йдеться у звіті.

Читайте також: ЄС виділив €38 мільйонів на захист критичної інфраструктури від нападів і кібератак

У ньому, зокрема, згадуються Росія та Китай як держави, з яких походить найбільше кібератак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-