ЄС припускає, що контроль на зовнішніх кордонах не ослабне до кінця року

ЄС припускає, що контроль на зовнішніх кордонах не ослабне до кінця року

Укрінформ
Прикордонне агентство Євросоюзу Frontex розглядає три основні сценарії скасування тимчасових обмежень на перетин зовнішніх кордонів, що були запроваджені у відповідь на пандемію COVID-19.

Про це під час віртуальних слухань у рамках засідання комітету Європарламенту з громадянських свобод, правосуддя та внутрішніх справ заявив виконавчий директор Frontex Фабріс Леджері, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я можу проінформувати вас про стратегії виходу, як ми бачимо наші дії на наступні 2 – 3 – 9 місяців. Виходячи з оцінки оперативної ситуації, ми доповнили рекомендації Єврокомісії щодо скасування тимчасових обмежень на «несуттєві» (такі, що не пов’язані із гострою потребою або професійною діяльністю – ред.) подорожі до ЄС. Відповідно, ми маємо три сценарії. За першим, ЄС і Frontex будуть здатними повернутися до нормальної (охорони кордонів — ред.) у вересні. За другим, ми зможемо зробити це лише наприкінці поточного року. За найменш оптимістичним сценарієм, протягом 2021 року ми все ще будемо вимушені мати справу з наслідками пандемії та певними обмеженнями на подорожі», - зазначив очільник прикордонного агентства ЄС.

Читайте також: Як подорожувати за кордон без проблем - рекомендації МЗС

Під час слухань Леджері також повідомив про те, що Frontex має намір розширити мережу зв’язку з третіми країнами. Зокрема, агентство готується направити офіцера зв’язку до України - в рамках виконання регіонального мандату стосовно країн Східного партнерства.

Як повідомляв Укрінформ, 30 червня Євросоюз оприлюднив рекомендації щодо поступового відкриття зовнішніх кордонів із 1 липня та визначив 15 країн, громадянам яких буде дозволено безперешкодний в’їзд. Критерієм для включення до "дозволеного" списку визначені насамперед епідеміологічні показники - рівень захворюваності на COVID-19 в таких країнах не може перевищувати показники держав ЄС. Україна до цього переліку поки не потрапила. Рада ЄС переглядатиме та по змозі розширюватиме цей перелік кожні два тижні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-