Оксфордські науковці віднесли Україну до країн з найбільшим ризиком другої хвилі COVID-19

Оксфордські науковці віднесли Україну до країн з найбільшим ризиком другої хвилі COVID-19

Укрінформ
Серед майже півсотні країн, де зафіксована велика кількість інфікувань коронавірусом, десять перебувають у небезпеці швидкої другої хвилі.

Такого висновку дійшли науковці Університету Оксфорду після аналізу ситуації в 45 країн, у яких зафіксовано понад 25 тисяч випадків захворювання на коронавірусу, повідомляє Guardian.

"Десять країн, які зараз стикаються з серйозним зростанням коронавірусних інфекцій, є одними з тих, що практикують менш жорсткі підходи до владнання спалахами захворюваності", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Вчені виявили залежність між групою крові та вразливістю до COVID-19

Серед таких країн названі Німеччина, Україна, США, Швейцарія, Бангладеш, Франція, Швеція, Іран, Індонезія та Саудівська Аравія.

Ці країни, за висновками вчених, належать до числа тих, хто мають «розслаблену реакцію» на пандемію, що нівелює ефективну державну політику в галузі охорони здоров'я.

Кожна з названих країн стикається з можливістю другої хвилі зараження, попереджають експерти.

Читайте також: Пандемія коронавірусу на глобальному рівні набирає темп — ВООЗ

В Україні минуло тижня кількість нових заражень, згідно з цим дослідженням, зросла на 29,3% до загалом 39 014 випадків. Таким чином, вона опинилася на другому місті за темпами нових заражень після ФРН, де зростання становило 37,6%. На третьому місці США – 24,6%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-