В Італії набирають 60 тисяч волонтерів для забезпечення карантину

В Італії набирають 60 тисяч волонтерів для забезпечення карантину

Укрінформ
Уряд Італії анонсував набір 60 тисяч волонтерів, які нагадуватимуть людям про необхідність дотримуватися карантинних заходів у громадських місцях.

Про це повідомляє La Stampa.

"60 тисяч добровільних помічників покликані допомагати контролювати дотримання карантинних заходів під час дії другої фази послаблення обмежень", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, добровільні громадські помічники, будуть моніторити ситуацію у місцях найбільшого скупчення людей – на пляжах, у парках, біля крамниць, на популярних локаціях нічного життя. Також їх залучатимуть для допомоги найбільш уразливим категоріям населення, зокрема, літнім людям.

Читайте також: В Італії підтвердили, що Венеціанський кінофестиваль не переносять, старт - 2 вересня

Волонтери, яких можна буде впізнати по жилетах із логотипом департаменту соціального захисту, не можуть виписувати штрафи - вони лише "чемно нагадуватимуть" про необхідність дотримуватися соціальної дистанції.

Процес добору волонтерів, який координуватиме департамент соцзахисту, розпочнеться цього тижня.

Узяти участь у відборі зможуть усі дорослі громадяни та особи, котрі мають дозвіл на проживанні в Італії, без спеціальних вимог до рівня освіти та кваліфікації.

Читайте також: Італійці скаржаться, що попити кави та постригтися стало дорожче, ніж до карантину

Як повідомлялося, з 18 травня, після двох місяців суворого карантину, в Італії відчинилися ресторани, бари, перукарні, музеї, спортивні та більшість торговельних закладів.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-