У Чехії відкрили ресторани з терасами, перукарні і ТЦ

У Чехії відкрили ресторани з терасами, перукарні і ТЦ

Коронавірус
Укрінформ
У Чехії в понеділок, 11 травня, відбулося масштабне послаблення заходів карантинного характеру.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Після двохмісячної перерви запрацювали торговельні центри, окрім кафе та дитячих куточків у них, перукарні, ресторани та кав’ярні, які можуть обслуговувати гостей на вуличних терасах.

Вимога бути в захисних масках залишається. Перукарі повинні при обслуговуванні клієнтів носити захисний щиток.

Також уряд дозволив проведення культурних і спортивних заходів за участі до 100 осіб. За такої ж умови відкрито музеї, театри, кіно.

Читайте також: У Нідерландах запрацювали перукарні та салони краси

До шкіл повернулися випускники, яким треба складати іспити.

Залізничні та автобусні перевізники можуть відновити рейси міжнародних сполучень. Щоправда, країни ЄС поки лише на стадії пошуку домовленостей щодо взаємних поїздок.

Епідеміологи вважають відкриття торгових центрів найбільш ризикованим кроком. Якщо ситуація з новими захворюваннями буде погіршуватися, темпи зняття обмежень уповільняться. Наразі в країні, за даними МОЗу ЧР, госпіталізовано з діагнозом коронавірус 233 людини, хворими вважаються 3181 (загалом інфіковані були за весь час 8157 людей), померли за весь час 281 людина, одужали 4795.

Це другий етап зняття карантинних заходів. Наступний етап пом’якшення запланований на 25 травня. Загалом уряд розробив покроковий план, розрахований до 8 червня.

Фото: Deník/Karel Pech 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-