Німеччина затвердила спецпрограму з розробки вакцини проти коронавірусу

Німеччина затвердила спецпрограму з розробки вакцини проти коронавірусу

Укрінформ
Німецький уряд затвердив у понеділок спеціальну програму з розробки та налагодження виробництва вакцини проти COVID-19 вартістю 750 мільйонів євро.

Про це заявила міністр освіти та науки ФРН Аня Карлічек, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні уряд затвердив унікальну до цього часу спеціальну програму з розробки та виготовлення вакцини вартістю до 750 млн євро», - сказала Карлічек на брифінгу в Берліні.

Вона зауважила, що це найбільша до цього часу сума, яку міністерство виділяє на подібні цілі, що демонструє намагання уряду зробити все, аби найскоріше мати у розпорядженні вакцину, яка є головною умовою повернення до відносно нормального життя.

Читайте також: Учені виявили сотні мутацій коронавірусу, що викликає COVID-19

Карлічек підкреслила, що треба залишатися реалістами і не чекати на диво, але бути готовими до невдач. Вона також нагадала, що розробка вакцин завжди є дуже коштовною і займає дуже багато часу, але зараз ситуація є виключною, що вимагає від усіх працювати в посиленому режимі, адже саме швидке представлення вакцини якомога більшій кількості людей в усьому світі є «центральним викликом у взятті під контроль пандемії».

«Ми, як і раніше, виходимо з того, що вакцину вдасться створити не раніше середини 2021 року», - сказала міністр.

Читайте також: Репродуктивне число зараження в Німеччині знову перевищило 1

Вона зазначила, що клінічні випробування будуть проводитися в прискореному режимі, але за жорстких умов забезпечення безпеки волонтерів. Планується також розширити можливості компаній, які спеціалізуються на виробництві медикаментів, і створювати нові. Коли почнеться виробництво, вакцину обіцяють розповсюджувати як у Німеччині, так і за кордоном.

Рівно тиждень тому на донорській конференції щодо програм розробки вакцини на міжнародному рівні канцлер ФРН Ангела Меркель оголосила про виділення країною 525 млн євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-