Президентські дебати в Польщі: кандидати обіцяли перші закордонні поїздки до Києва

Президентські дебати в Польщі: кандидати обіцяли перші закордонні поїздки до Києва

Укрінформ
Серед напрямків своїх перших закордонних візитів кандидати у президенти Польщі під час теледебатів у середу назвали Київ, Рим, Берлін, Париж, Будапешт та Вашингтон.

Зокрема, Київ серед місць своїх перших можливих візитів обрали незалежний кандидат Шимон Головня, а також лідер Польської селянської партії (PSL) Владислав Косіняк-Камиш, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Без сумніву, в цьому переліку буде Київ, оскільки незалежна Україна – в національних інтересах Польщі”,- зазначив Головня. Серед інших напрямків він назвав також Берлін і Париж.

Лідер PSL Косіняк-Камиш зазначив, що після проведення демократичних виборів в Польщі він поїде до “Берліна, Парижа, Лондона, Брюсселя, Києва”.

Читайте також: Сенат Польщі не підтримав голосування на виборах поштою

Чинний президент Анджей Дуда зазначив, що після перемоги у виборах у першу закордонну поїздку він поїде до Риму,  що означатиме: “епідемія коронавірусу завершилася”.

Кандидат від Громадянської коаліції Малгожата Кідава-Блонська зазначила, що важливим для Польщі є “ЄС, США, країни Східної Європи”, детальніше не назвавши країни.

Водночас, кандидат від лівих сил Роберт Бєдронь підкреслив, що у закордонній політиці “потрібно будувати не стіни, а мости, особливо зі Сходом”. Першими столицями для відвідування він назвав Берлін та Париж.

Читайте також: Росія постійно намагатиметься дестабілізувати польсько-українські взаємини – експерт

Натомість, кілька кандидатів з середовища націоналістів, зокрема Кшиштоф Босак і Марек Якубяк, напрямком свого першого візиту назвали Будапешт.

Як відомо, президентські вибори в Польщі мали відбутися 10 та 24 травня. Утім, вже відомо, що у зв’язку з пандемією коронавірусу їх буде перенесено на пізніше. Станом на сьогодні найбільші шанси на перемогу має чинний президент Анджей Дуда.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-