Австрійцям з 1 травня дозволили вільно виходити з дому

Австрійцям з 1 травня дозволили вільно виходити з дому

Укрінформ
В Австрії з 1 травня скасовано режим обмеження виходу з дому, запроваджений 16 березня, однак надворі громадяни мусять зберігати метрову дистанцію один від одного.

Нові правила, які діятимуть до кінця червня, визначені постановою міністерства Австрії з питань соціального захисту й охорони здоров'я, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"У громадських місцях просто неба обов’язковим є дотримання дистанції щонайменше в 1 метр від осіб, з якими немає спільного проживання в одному домогосподарстві", - йдеться у документі.

При вході до "громадських місць у закритих приміщеннях" вимагається, окрім цього, мати ще й "засоби механічного захисту рота та носа", тобто медичні маски.

Метрова дистанція і маски обов'язкові й у громадському транспорті. У виняткових випадках, якщо кількість пасажирів при посадці та висадці не дозволяє зберігати належну відстань, постанова дозволяє "ущільнитися".

Читайте також: В Австрії скасовують режим самоізоляції

Крім того, з початку травня дозволено відкритися всім магазинам, незалежно від розміру (маленькі крамниці та садово-будівельні магазини почали працювати ще 14 квітня), а також торговельним центрам.

Правило 1 метра діє і тут. У масках мусять бути не тільки покупці, а й продавці. Заклади торгівлі мають забезпечити, щоб на одного покупця в залі припадало 10 квадратних метрів торговельної площі

Послаблення стосуються і деяких закладів сфери послуг: перукарень, салонів манікюру, педикюру та масажу. Тут також вимагається дотримуватися метрової дистанції та носити маски, але якщо це неможливо, "ризик зараження має бути мінімізований іншими належними заходами".

Читайте також: Ресторани в Австрії запрацюють з 15 травня, але з обмеженнями

Також від 1 травня можуть проводитися заходи за участю не більше 10 людей - культурні та спортивні акції, весілля, кінопокази, виставки тощо.

Від обов’язку носити маски звільнюються діти віком до 6 років та люди, які не можуть робити це за станом здоров’я.

У 9-мільйонній Австрії COVID-19 було інфіковано 15,5 тис. осіб, з них понад 13 тис. уже одужали. Померли 589 хворих. В останні два тижні кількість нових випадків зараження за добу не перевищує сотні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-