У Меркель розробили план з чотирьох кроків для подолання коронакризи

У Меркель розробили план з чотирьох кроків для подолання коронакризи

Укрінформ
Федеральний уряд Німеччини виходить із перспективи різкого падіння валового національного продукту цього року та пропонує чотирикроковий план виходу з кризи.

Про це заявив 29 квітня на брифінгу в Берліні міністр економіки ФРН Петер Альтмаєр, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми припускаємо, що економіка в цьому році скоротиться на 6,3 відсотка, а в наступному році відновиться приблизно на 5,2 відсотка», - сказав Альтмаєр, пожартувавши, що раніше були приємніші приводи для брифінгів із більш оптимістичними прогнозами.

Нині, за його словами, це сильніший економічний спад, ніж за часів світової фінансової кризи понад 10 років тому.

За словами федерального міністра економіки, це означає, що країна через «масовий внутрішній та зовнішній шок» від коронакризи, який вплине на попит та пропозицію, швидше за все, відновить «докризовий» стан економічних показників не раніше, ніж на початку 2022 року. Цього року економічного мінімуму можна чекати наприкінці другого кварталу, додав він.

Як зазначив міністр, такий прогноз зроблено, виходячи з того, що економічна діяльність поступово відновиться уже в травні-червні. Але повернення до нормальної роботи можливо буде лише з урахуванням поточної епідеміологічної ситуації.

За словами Альтмаєра, мине час, доки економіка повністю відновиться, а наразі потрібне «економічне перезавантаження». «Сьогодні і зараз країні потрібен чіткий план щодо того, як можна знову розпочати економічну діяльність в інтересах 45 мільйонів працівників та 83 мільйонів громадян», - заявив міністр.

Він оприлюднив чотирикроковий план на перспективу, який передбачає удосконалення пакету допомоги, прийнятого у березні (кредити банку KfW або допомога на короткий час); запровадження негайних заходів для об’єктів культури, організаторів великих заходів тощо (тих, хто зможе повернутися до нормального бізнесу пізніше, ніж інші галузі); програму економічного стимулювання попиту (наприклад, бонуси при придбанні автомобілів); довгострокову «програму фітнесу» для бізнесу (структурні заходи підтримки економіки в довгостроковій перспективі, вдосконалення міжнародних ланцюгів поставок тощо).

Читайте також: Економіка США різко падає – вже 26 мільйонів безробітних

Альтмаєр також застеріг від дуже швидких темпів послаблень карантинних обмежень, що може загрожувати відкатом від того, чого вдалося досягти за останні тижні.

Як повідомлялося, у світі станом на 29 квітня підтверджено 3 188 027 випадків COVID-19, з них 225 606 летальних, 986 473 пацієнтів одужали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-