Макрон продовжив карантин у Франції до 11 травня

Макрон продовжив карантин у Франції до 11 травня

Укрінформ
У Франції режим карантину, запроваджений у зв’язку з епідемією коронавірусу, продовжено після 15 квітня до 11 травня.

Про це оголосив президент Франції Еммануель Макрон у понеділок у своєму четвертому за період епідемії коронавірусу зверненні до нації, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я звертаюся до вас всіх і з повною відкритістю хочу повідомити, чого ми очікуємо упродовж наступних тижнів і місяців. Так, надія є. Але у цій битві ще нічого не виграно. Лікарні перевантажені… І епідемія все ще не контрольована. Ми повинні продовжувати докладати зусилля для припинення поширення цього вірусу та порятунку життів. Тому ми повинні дотримуватися режиму карантину до 11 травня", - заявив Макрон.

Він подякував громадянам за дотримання обмежень в умовах епідемії.

Читайте також: У Франції за добу померли 315 осіб, 6485 - у реанімації

Макрон визнав, що подальші тижні у протидії епідемії будуть дуже важкими, у тому числі в економічній сфері. Він додав що упродовж цього періоду країна готуватиметься до життя у період після епідемії.

При цьому президент Франції відзначив, кордони із країнами, які не є членами ЄС, залишаться закритими до спеціального розпорядження.

Водночас після 11 травня в країні поступово будуть відкриватися дитячі садки і загальноосвітні навчальні заклади.

Станом на вечір 13 квітня у Франції зафіксовано 98 076 випадків інфікування коронавірусом (2 673 за добу); 14 997 людей померли (574 упродовж доби); 6 821 особа перебуває в реанімації; 27 718 пацієнтів виписані з лікарень після одужання.

Як повідомлялось, у Франції жорсткий режим карантину діє із 17 березня. На першому етапі його було уведено до 15 квітня.

Згідно з урядовим декретом, заборонені групові зібрання людей. Громадяни зобов'язані перебувати на "домашньому" карантині і залишати домівки лише за нагальних потреб, які чітко визначені правилами. На кожний вихід треба заповнювати спеціальну паперову форму або активізувати онлайн QR-код із зазначенням персональних даних, адреси перебування під час карантину, дати і часу залишення місця проживання.

Читайте також: Пом’якшувати карантин треба поступово — ВООЗ

За порушення режиму – штраф у 135 євро, який може сягати до 4 тис. євро при фіксації більше чотирьох порушень на місяць, або позбавлення волі на строк до шести місяців.

До контролю епідеміологічної ситуації Міністерство внутрішніх справ мобілізувало 160 тис. поліцейських і жандармів. На посилення охорони об'єктів критичної інфраструктури також залучається армія.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-