Трамп готовий збільшити підтримку бізнесу США під час пандемії

Трамп готовий збільшити підтримку бізнесу США під час пандемії

Укрінформ
Глава Білого дому Дональд Трамп заявив, що готовий ініціювати виділення більшої суми для підтримки бізнесу в США під час карантину та зупинки виробництва в країні через COVID-19.

Про це він написав у суботу на офіційній Twitter-сторінці.

"Я негайно попрошу Конгрес виділити більше грошей на підтримку малого бізнесу в межах Програми захисту оплати праці (PPP Loan), якщо виділені гроші закінчаться", - зазначив президент.

У іншому повідомленні Трамп зауважив, що програма PPP Loan "також відкрита для некомерційних організацій", у тому числі для релігійних та ветеранських об'єднань.

Програма захисту оплати праці з бюджетом $349 млрд входить до масштабного пакета підтримки економіки США розміром у понад $2 трлн. Вона дозволяє організаціям, які мають до 500 найманих працівників, подавати заявки на позики, щоби покрити витрати на заробітну плату впродовж карантину. Компанії можуть не повертати позики, якщо впродовж цього часу зберігатимуть робочі місця для персоналу.

Читайте також: Трамп розширив дію воєнного закону на випуск апаратів ШВЛ

Як повідомляв Укрінформ, напередодні міністр фінансів Стівен Мнучин заявив, що в перший же день роботи Програми PPP Loan влада отримала понад 5,2 тисячі заявок від підприємств на загальну суму 1,8 млрд доларів США.

Фото: Білий дім

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-