ЄС стурбований політичною поляризацією у Грузії

ЄС стурбований політичною поляризацією у Грузії

Укрінформ
У річній доповіді щодо виконання Угоди про асоціацію між ЄС і Грузією Єврокомісія відзначила прогрес, але водночас висловила занепокоєння поляризацією політичного середовища в цій країні.

Про це повідомляється на сайті Єврокомісії.

"Грузія продовжує залишатися надійним та важливим партнером для ЄС. Ми будемо уважно спостерігати за політичним розвитком протягом наступних місяців - з огляду на посилення політичної поляризації в країні, що викликає дедалі більше занепокоєння. Ми очікуємо створення гідних умов та забезпечення плюралізму у медіа напередодні виборів, що мають відбутися наприкінці цього року", - зазначив з цього приводу верховний представник ЄС Жозеп Боррель.

Він наголосив, що ЄС продовжує твердо підтримувати територіальну цілісність Грузії в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Читайте також: Під час протестів у Грузії затримали кількох лідерів опозиції

Своєю чергою єврокомісар з питань сусідства і розширення Олівер Варгеї зауважив, що Грузія має розвинути прогрес у ключових реформах, передбачених Угодою про асоціацію з ЄС. Зокрема, у структурних перетвореннях фінансового сектору, в інтеграції до світового ринку, у поліпшенні інвестиційного клімату. Такі заходи, на переконання єврокомісара, зроблять економіку Грузії більш стійкою.

"Продовження боротьби з порушеннями правил безвізового режиму також залишається ключовим. Європейський Союз готовий надавати подальшу допомогу у підтримці зусиль Грузії", - додав Варгеї.

Читайте також: Єврокомісія представила нові пропозиції щодо розширення ЄС

Як повідомлялося, Угода про асоціацію між ЄС і Грузією, включаючи поглиблену та всеосяжну зону вільної торгівлі, набула чинності у липні 2016 року. З березня 2017 року між ЄС і Грузією встановлено режим безвізових короткотермінових поїздок.

За даними Єврокомісії, у 2018 році Грузія ввійшла до десятки країн із найбільшою кількістю пошукувачів притулку в Євросоюзі. Від громадян Грузії до міграційних органів ЄС надійшло 17 980 заявок на притулок, або 3% від їх загальної кількості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-