Ексголова ОБСЄ упевнений, що Євросоюз не зніматиме санкції з Росії

Ексголова ОБСЄ упевнений, що Євросоюз не зніматиме санкції з Росії

Укрінформ
Мирослав Лайчак, міністр закордонних справ Словаччини, який у 2019 році був головою ОБСЄ, упевнений, що ЄС не буде знімати санкції з Росії найближчим часом.

Про це він заявив 23 січня на Українському сніданку в Давосі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Так», - відповів він на запитання модератора про те, чи залишить Європа санкції.

Дипломат зазначив, що після проведення в грудні у Парижі саміту в нормандському форматі та деяких кроків на виконання досягнутих там домовленостей, «наразі ми не відчуваємо атмосферу продовження, ситуація знову неоднозначна».

За його словами, зараз не можна зупинятися і «давати інтерпретації» тому, про що було домовлено. Імплементація Мінських угод - це єдина програма і платформа, яка в нас є, сказав Лайчак.

Він підкреслив, що уряд України має повністю контролювати свою територію та свій кордон, щоб вибори на Донбасі пройшли чесно і відкрито.

«І міжнародна спільнота має надавати підтримку (в досягненні цих цілей - ред.)», - заявив міністр. Він переконаний, що Україна повинна залишатися на порядку денному всіх міжнародних органів.

Читайте також: Мир в Україні є пріоритетом албанського головування в ОБСЄ – Еді Рама

Як повідомляв Укрінформ, у липні 2014 року Європейський Союз запровадив економічні санкції проти Росії за незаконну анексію Криму і дії з дестабілізації на сході України. У вересні 2014 року ці санкції були посилені.

У березні 2015 року Європейська рада пов'язала дію обмежувальних заходів з невиконанням Росією Мінських домовленостей. Відтоді кожні пів року ЄС розглядає питання про продовження економічних санкцій проти РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-