Штати запланували в Європі наймасштабніші за 30 років військові навчання

Штати запланували в Європі наймасштабніші за 30 років військові навчання

Укрінформ
США планують навесні 2020 року провести в Європі найбільші навчання з часів закінчення "холодної війни".

Про це заявив американський генерал-майор Беррі Сігуін, який керує операціями союзників з військового штабу НАТО в Бельгії, повідомляє DW.

Центром навчань, в рамках яких в Європу будуть перекинуті 20 тисяч американських солдатів, стане Німеччина. Американські солдати будуть через Атлантичний океан доставлені в Бельгію і Нідерланди, звідти через територію Німеччини вони будуть передислоковані до Польщі й уздовж східних кордонів НАТО. При цьому збройні сили США приєднаються до вже розміщених в Європі американських військових і сил партнерів НАТО. Загальна чисельність військ, що беруть участь у навчаннях, складе 37 тисяч осіб.

Читайте також: США, Фінляндія і Швеція обговорили загрози з боку Росії і Китаю

Метою навчань стане попередження Росії від повторення анексій, подібних до захоплення Криму у 2014 році.

Нагадаємо: в листопаді в Литві відбулися двотижневі військові навчання НАТО з участю близько 4000 військовослужбовців з 11 країн-членів альянсу. Крім литовських військ, у навчаннях під назвою "Залізний вовк II" (Iron Wolf II), брали участь, зокрема, підрозділи з Німеччини, США і Великобританії.

Читайте також: У Євросоюзі вирішили, як боротимуться з гібридними загрозами

Метою навчань, які пройшли на литовському полігоні Пабраде, було покращення взаємодії між силами країн-членів НАТО. Учасники навчань відпрацювали планування і виконання наступальних і оборонних операцій.

Фото: The U.S. Army

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-