Путін готовий до

Путін готовий до "нормандського саміту" за термінової потреби — Пєсков

Укрінформ
Президент РФ Володимир Путін зацікавлений у проведенні зустрічі з лідерами ФРН, Франції та України у нормандському форматі в умовах термінової необхідності.

Про це заявив прессекретар глави російської держави Дмитро Пєсков в ефірі телеканалу "Росія-1" у неділю, повідомляє ТАСС.

"Президент неодноразово повторював, в тому числі й на конференції у Будапешті, він готовий до будь-яких зустрічей, він зацікавлений у продовженні самітів у нормандському форматі, але він чекає на результати підготовки та чекає, коли умови безпосередньо приведуть нас до термінової необхідності зустрічі лідерів нормандського формату", - сказав він.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ України Вадим Пристайко 1 листопада сказав, що Україна, Франція та Німеччина готові до зустрічі лідерів "нормандської четвірки", але Росія не хоче прогресу з цього питання.

Читайте також: Обстріли у Петрівському свідчать про намагання зірвати "нормандську зустріч" - Пристайко

За його словами, дата «нормандської» зустрічі залежить від російської сторони, тому що Україна виконує домовленості, які було досягнуто. Цими домовленостями було узгодження "формули Штайнмаєра" й розведення сил на трьох ділянках - у Станиці Луганській, Золотому й Петрівському, нагадав міністр.

«Сьогодні ми підходимо до розведення на останній третій ділянці (Петрівське - ред.), тобто у принципі створюємо всі необхідні умови. На жаль, обстріли свідчать про те, що одна зі сторін не хоче цього прогресу, тому що це останній крок перед зустріччю», - сказав Пристайко.

Читайте також: Обмін полоненими "не прив'язаний" до нормандської зустрічі - Пристайко

Розведення сил у Золотому Луганської області завершилося 1 листопада.

Розведення у Петрівському Донецької області мало розпочатися 4 листопада. Проте 1 листопада міністр оборони України Андрій Загороднюк повідомив, що його перенесуть через обстріли 30 жовтня. Розведення військ можливо тільки за умови збереження режиму «тиші» протягом семи днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-