Президент ПАРЄ закликала Анкару припинити операцію в Сирії

Президент ПАРЄ закликала Анкару припинити операцію в Сирії

Укрінформ
Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Ліліан Морі Паск'є закликала Туреччину припинити військову операцію в Сирії, яка загрожує великою ескалацією.

Її заява розміщена на сайті ПАРЄ.

«Я закликаю Туреччину покласти край військовій операції, яка вже спричинила серйозні гуманітарні наслідки та представляє реальну небезпеку порушення міжнародних стандартів захисту прав людини», - заявила Паск'є.

Читайте також: Берлін призупиняє постачання зброї Туреччині

Вона з великим занепокоєнням стежить за подіями, пов'язаними з військовою інтервенцією Туреччини на півночі Сирії. 

"Ця інтервенція тягне за собою ризик великої напруги, її гуманітарні наслідки для населення регіону є катастрофічними, і я шкодую про втрату людських життів, особливо цивільних", - йдеться у заяві.

Читайте також: Мінфін США отримає повноваження на санкції проти Туреччини

Президент ПАРЄ нагадала про позицію Асамблеї, що містяться в Резолюції 2298 (2019 р.) щодо ситуації в Сирії, включаючи заклик до всіх сторін, які беруть участь у військових операціях, «вжити всіх необхідних запобіжних заходів, передбачених міжнародним гуманітарним законодавством, щоб уникнути шкоди тисячам цивільних осіб, які потрапили в пастку, опинившись у центрі повітряних ударів та наземних боїв відповідно до своїх зобов'язань».

"Асамблея також висловила підтримку «суверенітету, незалежності, єдності та територіальної цілісності Сирійської Арабської Республіки відповідно до резолюцій Ради Безпеки ООН та фінальної заяви зустрічі в Сочі від 30 січня 2018 року", - нагадала Паск'є.

Читайте також: Арабські країни закликають ООН вжити заходів проти дій Туреччини у Сирії

Вона очікує, що всі країни-члени Ради Європи поважають цю позицію та діятимуть відповідально.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-