Мінфін США отримає повноваження на санкції проти Туреччини

Мінфін США отримає повноваження на санкції проти Туреччини

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп наділить Міністерство фінансів США повноваженнями запроваджувати санкції проти Туреччини за порушення прав людини у Сирії або за дії, що ведуть до дестабілізації ситуації в країні.

Про це йдеться в заяві відомства.

«Наказ делегує повноваження міністру фінансів, у разі узгодження з президентом і з держсекретарем, запроваджувати санкції проти окремої особи і урядових органів Туреччини, причетних до порушення прав людини або до дій, які призведуть до погіршення миру, безпеки і стабільності на північному сході Сирії», - йдеться в заяві.

Крім того, указ наділить повноваженнями міністра фінансів запроваджувати вторинні санкції за значні транзакції за участю фізичних осіб і органів уряду Туреччини.

Читайте також: Мінометна атака по Туреччині із Сирії: загинули вісім осіб

«За розпорядженням президента Трампа ми будемо запроваджувати санкції проти конкретних осіб або відомств Туреччини у разі необхідності», - заявив американський міністр фінансів Стівен Мнучин.

Як повідомлялося, цього тижня Туреччина почала наступ на територію, що утримується курдськими силами на північному сході Сирії. Турецький президент Реджеп Ердоган заявив, що мета Анкари - запобігти створенню «терористичного коридору» на кордоні Сирії та Туреччини. Напередодні стало відомо, що турецькі військові обстріляли артилерійським вогнем підрозділ американських сил спеціального призначення. У Пентагоні заявили, що обстріли були настільки потужними, що американський персонал розглядав можливість вогню у відповідь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-