Німецький дипломат пояснив, чому Росію повернули у ПАРЄ

Німецький дипломат пояснив, чому Росію повернули у ПАРЄ

Укрінформ
Берлін повинен постійно порушувати в переговорах з російською стороною питання захисту прав людини, в тому числі незаконних арештів кримських татар в анексованому Росією Криму.

Про це сказав посол, уповноважений МЗС ФРН по Східній Європі, Південному Кавказу і Центральній Азії Міхаель Зіберт, який взяв участь у відкритій дискусії "Політично мотивовані переслідування і репресії у сучасній Росії", яка відбулася цього тижня в Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Не можна забувати про порушення прав людини, про затримання активістів в анексованому Криму. Ще багато людей залишаються там у тюрмах. Не треба забувати й про саму анексію півострова", - сказав Зіберт.

За його словами, в Берліні уважно та з занепокоєнням спостерігають за обмеженням свобод у Росії, за абсолютною непропорційністю деяких арештів і вироків останнім часом.

Читайте також: Кремль набагато легше йде на поступки, коли йому відмовляють у діалозі — адвокат

Зіберт запевнив, що для німецької сторони дуже важливим є питання звільнення політичних в’язнів, тому вона критикує ситуацію у двосторонніх переговорах, наголошує на окремих кейсах, "намагається витягти того чи іншого" з тюрми або, принаймні, покращити умови перебування у в’язниці.

Підтримання діалогу дуже важливе, адже це відіграє велику роль у розв'язанні питання політичних ув’язнених, переконані в МЗС ФРН.

"Якщо країни не будуть вести перемовини, ескалація може перерости у великий конфлікт", - застеріг Зіберт.

Саме тому, а також заради того, щоб громадяни РФ могли звертатися до Європейського суду з прав людини, Німеччина, за словами її представника, й доклала зусиль для повернення права голосу Росії в ПАРЄ.

"Берлін тепер очікує, що Росія буде виконувати свої обов’язки", - сказав дипломат, визнавши, що процес повернення був не простим і багатьма сприймається критично.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-