Білий дім випадково

Білий дім випадково "злив" інструкцію, як реагувати на дзвінок Трампа Зеленському

Укрінформ
Білий дім випадково відправив Офісу Демократичної партії службову інструкцію про те, як реагувати на нещодавню телефонну розмову президента США Дональда Трампа з президентом України Володимиром Зеленським.

Про це повідомляє The Guardian.

«Білий дім випадково відправив Офісу демократів службовий документ з тезами про скандальний дзвінок президента США Дональда Трампа Президенту України Володимиру Зеленському. Незабаром після виходу скандальної стенограми, в якій Трамп тиснув на Україну з метою розслідування справи Джо Байдена, адміністрація президента США, схоже, випадково відправила свої тези щодо того, як говорити про скандал, в Офіс демократів», - йдеться в повідомленні.

Тези з цього листа спонукали політичних союзників Трампа стверджувати, що в розмові з українським президентом не було прямої мови про послугу за послугу.

Слід зауважити, що адміністрація американського президента згодом спробувала відкликати свій електронний лист, але було вже надто пізно. Незабаром після того, як була допущена це помилка, скріншоти тез швидко поширилися в соціальних мережах.

Читайте також: Зеленський не проти публікації розмови, але думав, що опублікують лише репліки Трампа

На помилково відправлений лист швидко відреагувала низка американських політиків. Так, наприклад, демократ з палати представників Брендан Бойл подякував Білому дому за те, що вони прислали йому цей лист, але зазначив, що не використовуватиме ці тези, а «дотримуватиметься правди».

Як відомо, від минулого тижня у США вирує політичний скандал, що зчинився, коли співробітник розвідки, котрий опрацьовував телефонну розмову Дональда Трампа з "іноземним лідером" (яким згодом виявився Володимир Зеленський), подав скаргу своєму керівництву. Його непокоїли окремі висловлювання господаря Білого дому, що можуть тлумачитися як тиск на українську сторону з метою примусити відкрити розслідування проти родини Джо Байдена, який є головним конкурентом Трампа на виборах президента США.

У вівторок стенограму розмови Трампа та Зеленського було оприлюднено, але тим часом спікер Палати представників Ненсі Пелосі оголосила про початок формальної процедури імпічменту Дональда Трампа, якій передуватимуть розслідування в комітетах нижньої палати Конгресу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-