Німецькі військові залишаються в Іраку ще на рік

Німецькі військові залишаються в Іраку ще на рік

Укрінформ
Федеральний уряд Німеччини прийняв рішення продовжити на рік мандат бундесверу в Іраку.

Про це повідомили журналістів на брифінгу в Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Прийнято рішення продовжити на 12 місяців, до 31 жовтня 2020 року, мандат закордонної місії бундесверу із забезпечення стабілізації, запобігання відродженню ІДІЛ, сприяння примиренню в Іраку та Сирії", - поінформувала представниця федерального уряду Ульріке Деммер.

За оцінкою німецької сторони, участь її військових у зусиллях із стабільності та підготовці іракських сил безпеки "приносить результати". Проте боротьба з озброєними прихильниками ІДІЛ, які "хочуть і мають можливість здійснювати атаки в Сирії, Іраку та Європі", ще не закінчена. "Загроза залишається, тому ми вирішили продовжити мандат", - уточнила Деммер.

Представник Міноборони ФРН Франк Фенріх зауважив, що максимальна можлива кількість солдатів буде скорочена з 800 до 700. Водночас він зауважив, що фактично кількісний склад місії зазвичай є ще меншим, наприклад, нині це 480 військовослужбовців.

Читайте також: Меркель обіцяє більше грошей Бундесверу

Мандат німецьких літаків-розвідників і літака-заправника на участь в антиІДІЛівської місії НАТO продовжено до 31 березня наступного року. За словами Фенріха, ведуться переговори щодо того, хто зможе замінити німецьких військових у цій місії з квітня 2020 року.

Фото: Bundeswehr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-