Джемілєв нагадав ПАРЄ про те, як РФ ігнорує резолюції щодо Криму

Джемілєв нагадав ПАРЄ про те, як РФ ігнорує резолюції щодо Криму

Укрінформ
Лідер кримськотатарського народу та народний депутат України Мустафа Джемілєв на засіданні Комітету ПАРЄ з питань рівності та недискримінації в Парижі нагадав, що Росія грубо ігнорує всі резолюції щодо анексії Криму.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

“Мустафа Джемілєв нагадав про грубе ігнорування Росією всіх попередніх резолюцій ПАРЄ, а також рішення Міжнародного суду ООН про негайне скасування Росією заборони на діяльність Меджлісу кримськотатарського народу та зняття заборони на в'їзд до Криму йому самому і голові Меджлісу Рефату Чубарову”, - повідомив на своїй сторінці у Facebook голова Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров.

Читайте також: Джемілєв прокоментував заяву Ердогана щодо Криму

Поза тим, Мустафа Джемілєв запросив швейцарського депутата Мануеля Торнаре, який підготував проєкт резолюції ПАРЄ “Про становище кримських татар”, до України, щоб зустрітися з керівництвом та членами Меджлісу кримськотатарського народу, яким російські окупанти заборонили в'їзд до Криму.

Крім того, Джемілєв запевнив, що Меджліс кримськотатарського народу охоче сприятиме організації на материковій частині України зустрічі Торнаре з жителями анексованого Криму, в тому числі з родичами й адвокатами кримськотатарських політв'язнів.

Читайте також: Євросолідарність пропонує Джемілєва на посаду віцеспікера

Також Джемілєв прокоментував висловлювання російських депутатів у ПАРЄ, які заявили про “наших татар в Криму”, які “щасливо живуть”.

“Ваших татар в Криму немає, за винятком деяких колабораціоністів”, а що стосується російського запрошення автору доповіді і проєкту резолюції Мануелю Торнаре відвідати Крим, лідер кримськотатарського народу відповів росіянам: “Як мінімум некоректно вам запрошувати представника міжнародної організації на територію, яка є невід'ємною частиною іншої держави. Обов'язком Росії є тільки забезпечення в'їзду та виїзду представників міжнародних організацій, які відвідуватимуть тимчасово окупований Крим на запрошення України”.

Читайте також: Рада закликає ПАРЄ не визнавати членів делегації Росії, “обраних” у Криму

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада України закликала Парламентську асамблею Ради Європи на січневій сесії утриматися від підтримки повноважень членів делегації Російської Федерації, які були обрані на незаконних місцевих виборах у Криму 8 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-