Спільне оборонне замовлення сприятиме технологічному розвитку ЄС – Урсула фон дер Ляєн

Спільне оборонне замовлення сприятиме технологічному розвитку ЄС – Урсула фон дер Ляєн

Укрінформ
Євросоюз не має наміру перетворюватися на військовий альянс, але запровадження системи спільного оборонного замовлення сприятиме його подальшому технологічному розвиткові.

Таке переконання на пресконференції у Брюсселі висловила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«НАТО завжди залишатиметься інструментом колективної оборони – тут немає жодних питань. НАТО є найпотужнішим військовим союзом у світі, водночас Європейський Союз ніколи не буде військовим альянсом. Але Євросоюзу та окремим його країнам, що входять до НАТО, багато разів говорили про величезне значення взаємосумісності та спільного забезпечення збройних сил. Це було послання, яке ми отримували десятиліттями, і ми відповіли», - зазначила Урсула фон дер Ляєн.

Читайте також: Від розширення ЄС виграє вся Європа – Урсула фон дер Ляєн

Вона підкреслила, що ідея спільного оборонного замовлення в рамках Євросоюзу є слушною. Для її реалізації в складі Єврокомісії створюється Генеральний директорат оборонної промисловості та космосу, який опікуватиметься саме цими питаннями.

«Ми маємо Європейський фонд оборони, тож це є гарною ідеєю, - надати можливість країнам-членам брати участь у спільних дослідженнях, розробках та замовленні майбутніх оборонних систем, які ми використовуватимемо разом. Це не лише значно посилить нашу взаємосумісність, а й принесе користь для НАТО, оскільки ми маємо один й той самий набір військ», - сказала президент Єврокомісії.

Вона окремо зауважила, що такий підхід буде корисним для загального розвитку промислової бази усього ЄС.

Читайте також: Урсула фон дер Ляєн офіційно представила новий склад Єврокомісії

«Ми знаємо, що дослідження та розвиток, військове замовлення за допомогою бюджетного фінансування мають величезний позитивний ефект для промисловості. У дослідженнях існують такі сфери, які б ніколи не були досяжними без такого спільного замовлення», - переконана Урсула фон дер Ляєн.

Як повідомляв Укрінформ, у складі нової Єврокомісії питаннями оборонної індустрії та космосу опікуватиметься представниця Франції Сільві Гулар, єврокомісар з питань промислової політики і цифрового ринку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-