Джонсон не виключає дострокових виборів через спроби заблокувати Brexit — ЗМІ

Джонсон не виключає дострокових виборів через спроби заблокувати Brexit — ЗМІ

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон розглядає можливість проведення дострокових парламентських виборів через спроби Консервативної партії заблокувати вихід країни з ЄС без угоди.

Про це повідомляє BBC.

“Борис Джонсон розглядає можливість проведення дострокових виборів, якщо члени Консервативної партії спробують заблокувати Brexit без угоди”, - йдеться у повідомленні.

Як пише BBC, нині тривають дискусії з приводу проведення дострокових парламентських виборів. За даними журналістки Лаури Кунсберг, рішення з цього питання може бути прийняте не раніше середи. Видання припускає, що плани щодо дострокових виборів, можливо, будуть обговорюватися під час позапланового засідання Кабінету міністрів, яке Джонсон вирішив зібрати 2 вересня.

Зазначається, що деякі депутати від Консервативної партії Джонсона можуть підтримати опозиційну партію Лейбористів у спробі зупинити вихід Великої Британії З ЄС без угоди.

Читайте також: У Британії стартувала найбільша роз'яснювальна кампанія "Готуйся до Brexit"

Як повідомляв Укрінформ, глава уряду Великої Британії Борис Джонсон заявив, що спроби членів британського парламенту заблокувати вихід країни з ЄС 31 жовтня негативно позначаться на довірі до британських політиків у майбутньому.

Натомість депутати від британських опозиційних партій домовилися спробувати провести через парламент закон, що заблокує вихід країни з Євроспільноти без угоди. Також вони зазначають, що можливість внесення проєкту постанови про вотум недовіри прем'єру Великої Британії досі залишається.

Фото: Andrew Parsons, thetimes.co.uk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-