У Пентагоні чекають продовження оборонних реформ в Україні

У Пентагоні чекають продовження оборонних реформ в Україні

Укрінформ
Номінант на посаду міністра оборони США Марк Еспер заявив, що очікує від України продовження реформ у сфері безпеки та підтвердив свою відданість продовжувати підтримку України на цьому напрямі на тлі російської збройної агресії.

Про це він заявив у вівторок у відповідях для Сенату під час слухань щодо затвердження його на посаді глави Пентагону, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Україна досягла значних успіхів у вдосконаленні власних військових можливостей, але потрібно зробити ще багато роботи. Якщо я буду затверджений (на чолі Пентагону – ред.), я наголошуватиму на необхідності (для України – ред.) продовжувати виконання положення Закону про національну безпеку 2018 року", - підкреслив Еспер.

Читайте також: Закупівля Туреччиною російських С-400 є невірним кроком – Пентагон

За його словами, Україні необхідно посилити демократичний цивільний контроль над військовими, сприяти реформам управління, підвищити прозорість й підзвітність у сферах закупівель та формування бюджету, а також поліпшити оборонну промисловість.

Крім того, як зазначив в.о. міністра оборони США, для України важливо подолати корупцію, зокрема в оборонному секторі. "Міністерство оборони США має позитивні сподівання від того, що президент Зеленський із самого початку взяв на себе зобов'язання продовжувати оборонні та антикорупційні реформи, які сприятимуть здатності України захищати її територіальну цілісність і підтримувати більш безпечну, процвітаючу, демократичну та вільну державу", - зауважив Еспер.

Читайте також: Трамп офіційно номінував Еспера на посаду глави Пентагону

Він підкреслив, що для Сполучених Штатів також важливо мати докази прогресу оборонних реформ в Україні, щоби отримати повну суму коштів, виділених Конгресом за Програмою допомоги Україні у сфері безпеки.

Крім того, зазначив в.о. міністра оборони США, реформи зміцнять можливість України розвивати прагнення до членства в НАТО.

"Я також буду наголошувати на подальших зобов'язаннях Пентагону забезпечувати допомогу Україні у відповіді на ці складні виклики", - зауважив майбутній очільник Пентагону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-