Болгарія шукає інвесторів для АЕС,

Болгарія шукає інвесторів для АЕС, "замороженої" через припинення співпраці з Росією

Укрінформ
В уряді Республіки Північна Македонія вважають, що найдешевшим і найефективнішим способом забезпечити країну електроенергією стане взаємодія з Болгарією у будівництві атомної електростанції "Белене".

Таку думку висловив віцепрем'єр Північній Македонії Кочо Ангушев, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Проведений аналіз експертів свідчить про те, що найпростішим, дешевим і ефективним способом довгострокового забезпечення базисною енергією залишається взаємодія та безпосередня участь у будівництві АЕС «Белене» в Болгарії», - зазначив Ангушев.

Віцепрем'єр зазначив, що необхідність участі в будівництві АЕС в Болгарії продиктована дефіцитом енергоносіїв, включаючи вугілля, газ та інші види палива в самій Північній Македонії.

При цьому, Ангушев підкреслив, що в Болгарії ще не підготовлені остаточні варіанти пропозицій для іноземних інвесторів, тому передчасно говорити, про яку саме конкретну участь Північної Македонії в будівництво АЕС «Белене» можна буде домовитися з болгарською стороною.

Читайте також: Енергоатом і лідери ядерної галузі ЄС підписали спільний Маніфест

У даний час Болгарія готує пропозиції для іноземних інвесторів, готових вкладати свої кошти в будівництво АЕС «Белене», будівництво якої було припинено кілька років тому. Відомо також, що після відмови болгарської сторони від подальшої участі Росії в будівництві АЕС Болгарія заплатила РФ штрафні санкції в розмірі понад €600 млн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-