Результати виборів до Європарламенту будуть відомі вночі у неділю

Результати виборів до Європарламенту будуть відомі вночі у неділю

Укрінформ
Вибори до Європарламенту вже відбулися в деяких країнах ЄС, але їхні результати, за законодавством ЄС, можуть офіційно оприлюднюватися лише після завершення виборчого процесу у всіх країнах ЄС.

На цьому наголосила на брифінгу речниця Єврокомісії Міна Андрєєва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дозвольте уточнити: країни-члени мають забезпечити, щоб жодні результати виборів не були офіціально оприлюднені до закриття виборчих дільниць у всіх країнах-членах – а це 11.00 вечора (26 травня) під час виборів 2019 року", - зазначила речник Єврокомісії.

Вона уточнила, що ця вимога не стосується оприлюднення в пресі екзит-полів або результатів інших опитувань.

Андрєєва нагадала, що вчора вибори відбулися в Нідерландах та у Великій Британії, сьогодні голосують громадяни Ірландії і Чехії. Завтра своїх представників у Європарламенті обиратимуть жителі Латвії, Мальти та Словаччини. В решті країн ЄС голосування відбудеться у неділю, 26 травня.

Протягом вихідних двері Європарламенту будуть відкриті, і всі зацікавлені зможуть тут спостерігати за подіями під час голосування та за підбиттям підсумків виборів у неділю ввечері в прямому ефірі. У неділю розпочне роботу спеціально створений веб-сайт, який оприлюднюватиме прогнозні результати європейських виборів починаючи з 18.00.

Читайте також: Нідерланди голосують на виборах до Європарламенту - явка низька

Відповідаючи на запитання про те, чи буде Єврокомісія проводити розслідування щодо того, що не всі бажаючі змогли проголосувати під час європейських виборів у Великій Британії, Андреєва зауважила, що Єврокомісія вивчатиме такі повідомлення, але розслідування може розпочатися лише у разі виявлення системних порушень.

"Організація виборів є відповідальністю національних органів влади. Законодавство ЄС пропонує країнам-членам створити всі умови, щоб громадяни ЄС, які перебувають на територіях цих країн, могли повною мірою скористатися своїм правом голосу", - додала речниця Єврокомісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-