НАТО і ЄС обговорили протидію кіберзагрозам напередодні виборів у Європарламент

НАТО і ЄС обговорили протидію кіберзагрозам напередодні виборів у Європарламент

Укрінформ
НАТО і ЄС обговорили кібернетичні загрози, які можуть бути спрямовані проти європейських виборів, що мають відбутися наприкінці травня.

Відповідне повідомлення оприлюднено на сайті Європейської Комісії.

«Агентство з комунікації й інформації НАТО та Комп’ютерна група надзвичайного реагування європейських інституцій, організацій та агенцій (CERT-EU) провели робочий семінар на тему «Векторний аналіз кібернетичних загроз». Захід проведено напередодні виборів до Європейського парламенту, що відбудуться у травні 2019 року», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, фахівці ЄС і НАТО, а також представники промисловості обговорили шляхи протидії потенційним загрозам, які можуть вплинути на перебіг європейських виборів, зокрема поширення «фішингових» програм та цілеспрямовану організацію DDoS-атак (Distributed Denial-of-Service). У центрі уваги учасників зустрічі була також боротьба з поширенням дезінформації.

Читайте також: У ніч після виборів Росія намагалася втрутитись у систему ЦВК — Аваков

Учасники зустрічі наголосили на необхідності подальшого тренування та підвищення обізнаності користувачів комп’ютерної техніки у сфері кібернетичної безпеки, а також посилення практичної співпраці між профільними урядовими структурами та промисловістю.

Керівник Агентства з комунікації й інформації НАТО Ян Вест нагадав слова генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга про те, що НАТО має діяти як вузол для обміну кібернетичною інформацією, проведення тренувань та обміну досвідом.

«Завдяки нашій угоді з CERT-EU ми можемо використовувати спроможності НАТО щодо відповіді на комп’ютерні інциденти для обговорення потенційних загроз з партнерами від промисловості, пропонувати заходи щодо протидії таким загрозам та поширювати таку інформацію. Разом із державами, які відповідають за безпеку виборчих систем, НАТО готове ділитися інформацією щодо ландшафту потенційних загроз, а також процесами й технологіями, які ми використовуємо для захисту подій великої ваги», - зазначив Вест.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-